Blog #2 – Stefanie’s Top 3 Styling Tips

 

Een professional, iemand die er verstand van heeft, heeft deze combinatie immers bedacht en ze vinden het mooi dus het zal wel goed zijn. 

 

Jezelf aankleden is 1 ding, er fabulous uitzien is een tweede. Veel mensen vinden het lastig om een look te creëren die hen volledig tot hun recht brengt en die helemaal bij hen past. Vaak zie ik dat mensen het moeilijk vinden om kleding te combineren en ze vervallen al snel in het kopen van setjes, zodat ze er in ieder geval zeker van zijn dat alles goed bij elkaar past. Het liefst kopen ze dan ook die outfit die op de paspop hangt, of die een van de verkoopsters in de winkel aan heeft, zodat ze er zeker van zijn dat de kledingstukken bij elkaar passen. Een professional, iemand die er verstand van heeft, heeft deze combinatie immers bedacht en ze vinden het mooi dus het zal wel goed zijn. Vervolgens worden deze kledingstukken dan ook alleen maar gedragen in de set zoals ze gekocht zijn. Deze items worden niet gecombineerd met andere kledingstukken uit hun garderobe, want dat vinden ze lastig.

 

Herken jij jezelf hierin? Lees dan vooral verder, want ik heb 3 fantastische tips voor jou die het veel makkelijker voor je maken om je eigen outfit te stylen.

 

Iedereen kan namelijk kleding combineren. Ook jij! De kunst is om ervoor te zorgen dat de look die je creëert niet te rommelig oogt, maar er juist stylish uitziet. Daarbij wil je er ook niet TE gestyled uitzien, want dat maakt het geheel weer onnatuurlijk en te gemaakt.

 

Waar ik bij mijn klanten (en bij mijzelf) altijd op let, is dat hun look in balans is. Daarmee bedoel ik dat het geheel rustig oogt en de verhoudingen van je lichaam in proportie zijn.

 

Om die balans in je look en uitstraling te krijgen, heb ik een aantal tips voor je die je kunt toepassen, zodat jij je comfortabeler gaat voelen in je outfit. Als je outfit niet in balans is, dan voel je dat namelijk en dat heeft impact op je humeur en je zelfzekerheid.

 

Wanneer je voor de spiegel staat let dan bij het samenstellen van je outfit op de volgende dingen om een fabulous look te creëren:

 

Tip 1: Kleurherkenning

Laat van boven een kleur terugkomen die je beneden draagt. Deze tip staat met stip op 1. Het is ook altijd de eerste tip die ik iemand zal geven en zelf pas ik hem ook dagelijks toe in het samenstellen van mijn outift. Door op je bovenlijf een kleur te dragen die je ook draagt op je onderlijf (en vice versa), breng je je look meteen in balans. Je outfit straalt daarmee een bepaalde rust uit, waardoor het prettig is om naar je te kijken. Het terug laten komen van een bepaalde kleur, zorgt namelijk voor punten van herkenning. De ogen van de ander verbinden als het ware de dots van de kleur die ze zien terugkomen in je outfit. Het maakt dat het geheel er rustig en kalm uitziet en het maakt jouw look in een klap een stuk stijlvoller.

 

Tip 2: Vermijd een 50-50 verdeling

Wanneer de bovenkant van je outfit 50% is en de onderkant van je outfit ook 50%, knip je je lichaam als het ware in 2 gelijke stukken. Nu denk je misschien in eerste instantie dat dit toch juist goed is. Het tegendeel is echter waar. Deze verdeling ziet er onnatuurlijk uit en vaak lijkt het alsof je kleiner bent dan dat je daadwerkelijk bent. Een verdeling van 70% – 30% of zelfs al 60% – 40% brengt veel meer balans aan in je outfit.

Deze verdeling volgt veel meer de contouren van je lichaam, waardoor het voor het oog veel rustiger is om naar te kijken.

Je kunt dit toepassen op allerlei soorten outfits, bijvoorbeeld een broek met een blouse, een rok met een top of zelfs bij een jurk (met of zonder panty). De verhoudingen kunnen ook omgekeerd zijn; 30% – 70% of 40% – 60%. Dit is afhankelijk van de combinatie die je maakt en de kledingstukken die je bij elkaar draagt.

 

Tip 3: Horizontale lijnen trekken de aandacht

Wat zijn precies horizontale lijnen? Een horizontale lijn is elk begin/einde van een kledingstuk, elke horizontale plooi of horizontale print (bijvoorbeeld een streepjesshirt).

Elke horizontale lijn trekt de aandacht. Ook naar die gebieden waar je dat nou juist eigenlijk liever niet wilt. Daarmee accentueer je ook de lichaamsdelen waar een horizontale lijn op rust.

Wanneer je blouse bijvoorbeeld eindigt op het breedste deel van je heupen, wordt daar automatisch de aandacht naartoe getrokken. Ook het einde van je broekspijpen, van je rok of van de mouwen van je shirt of blouse bepalen waar de aandacht naartoe gaat.

Let er daarom op dat je kleding kiest die jouw lichaamsdelen flatteren en dat je juist jouw pluspunten kunt accentueren met de kleding die je aanhebt.

En als die favoriete blouse nou eindigt op het breedste deel van je heupen, stop hem dan (gedeeltelijk) in je broek of rok, zodat je daarmee ook nog eens je fantastische taille accentueert.

 

BONUS tip:

Heb je een fabulous outfit bij elkaar gestyled, maar lukt het niet om tip 1 toe te passen? Als je geen kleur kunt laten terugkomen op je bovenlichaam die je draagt op je onderlichaam (of vice versa) dan kun je nog altijd schoenen dragen in dezelfde kleur als je haar. Dit maakt connecting the dots ook mogelijk en brengt meteen de nodige balans aan in je outfit.

 

Als je bovenstaande tips toepast bij het stylen van jouw outfit dan ben ik er zeker van dat jij fabulous voor de dag komt! Ik vind het leuk als je een foto maakt van jouw eigen gestylde outfit en deze deelt op je social media. Vergeet mij dan vooral ook niet te taggen op Instagram (@stefanie.kamstra) of op Facebook (@eskolora) zodat ik jouw prachtige creatie ook kan zien 🙂

 

Vind jij deze tips handig? Tijdens een kleur- en stijladvies geef ik nog veeeeel meer van zulke tips en krijg je ook tips die op jou persoonlijk zijn toegepast. Bij een kleur- en stijladvies kijk ik naar jouw uiterlijke kenmerken en naar wie jij bent als persoon. Op basis daarvan bepalen we wat er het beste bij jou past. Zo krijg je alle tools om er altijd als de beste versie van jezelf uit te zien! Lijkt jou dit wat? Dan kun je altijd een vrijblijvende call met me inplannen om kennis te maken. Stuur een mailtje naar info@eskolora.nl met je naam en telefoonnummer en dan neem ik contact met je op.

 

Tof als jij deze blog helemaal hebt gelezen. Laat me gerust weten wat je ervan vond en of het je heeft geïnspireerd. Vind ik leuk!

Liefs,
Stefanie💖

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *