Blog #9 – Mode of Stijl?

 

De trends voor de lente en zomer dit jaar zijn opvallend. Van blouses met grote kragen tot taillebroeken met wijde pijpen. Crop tops zijn niet meer alleen leuk voor kinderen, want door de combinatie met een blouse of blazer op een kokerrok of gecombineerd met een bijpassende broek of rok, krijgt de crop top ineens een hele volwassen uitstraling. Dit seizoen zien we opvallende ronde vormen, zoals pofmouwen, maar ook volume gecreëerd door veelvuldig gebruik van tule.  De streepjespatronen maken weer een intrede in allerlei verschillende designs.

De kleuren die we veel zullen zien zijn knalgeel (Illuminating) en grijs, maar ook pastelkleuren zoals lichtblauw (Cerulean) en lichtgroen (Green Ash) en eveneens een aantal neutrale kleuren in o.a. kakigroen (Willow) en beige tinten (Buttercream en Desert Mist).

Elk seizoen is er weer nieuwe mode. Zijn er nieuwe trendkleuren. Als we willen kunnen we ieder seizoen wel weer een hele nieuwe garderobe aanschaffen met de nieuwste trends, zodat we er hip and fabulous bijlopen.

 

De vraag is alleen of je door de modetrends jouw eigen stijl nog wel ziet?

 

Coco Chanel zei ooit:

“Fashion fades. only Style remains the same”

 

Daarmee bedoelde ze dat mode voorbijgaat en dat stijl nagenoeg hetzelfde blijft.

Mode is vergankelijk en Stijl is duurzaam. Dat komt doordat Mode is gericht op de massa en Stijl is persoonlijk en per individu verschillend.

Je kunt ervoor kiezen om de laatste trends te volgen en mee te gaan met de mode. Daarmee loop je alleen het risico dat je kleding draagt die én niet past bij wie jij bent als persoon (binnenkant) én niet past bij jouw uiterlijke kenmerken zoals je lichaamsvormen, gezichtsvorm en jouw huid- haar- en oogkleur (buitenkant).

Wanneer je een eigen kledingstijl hebt, kun je die geheel aanpassen naar wat écht bij jou past, qua innerlijk, uiterlijk en zeer zeker ook praktisch gezien wat goed past bij jouw levensstijl.

Daarnaast heb je een bepaalde kledingsstijl voor een langere periode en is deze aan minder veranderingen onderhevig, waardoor stijl een duurzaam karakter heeft.

Een eigen kledingsstijl maakt je ook uniek. Waar je bij het volgen van de laatste mode vooral het risico loopt dat je er hetzelfde uitziet als alle anderen, kun je je met een eigen kledingstijl juist heel erg goed onderscheiden van de massa.

 

Durf jij te kiezen voor een eigen kledingstijl of ga jij liever met de mode mee?

Vaak is het natuurlijk erg lastig om niet beïnvloed te worden door de laatste mode bij het samenstellen van je eigen kledingstijl. Je wilt immers ook graag nieuwe kleding kopen en het enige dat voorhanden is in de winkels, zijn de laatste trends. Daarnaast wil je natuurlijk ook niet eruitzien alsof je zo uit de middeleeuwen geplukt bent, dus wat recente items zijn zeker welkom in je kast, toch….?

Je hoeft natuurlijk ook niet te kiezen tussen mode OF stijl. Het mag ook een combinatie van beiden zijn. Het is niet enkel zwart of wit. Er is een heel grijs gebied waarbinnen jij kunt gaan experimenteren met de combinaties die voor jou het beste werken.

 

Hoe pas je dan de nieuwste trends toe binnen jouw eigen stijl? 

Allereerst is het goed om te weten WAT jouw kledingstijl is. Waar gaat je voorkeur naar uit en waar voel jij je comfortabel in?

Vervolgens kun je gaan kijken naar de modetrends die je aanspreken. Zo kun je bijvoorbeeld helemaal verliefd zijn op de grote kragen en daar graag een of meerdere items van willen aanschaffen. Anderzijds kun je je al heel ongemakkelijk voelen bij de gedachte dat je een crop top aan zou moeten trekken deze zomer. Weet dan; dit hoeft niet. Je hebt altijd een keuze. Kies datgene waar jij je prettig bij voelt.

Heb jij een toffe trend gevonden die je graag zou willen integreren in jouw kledingkast, dan is het belangrijk om erop te letten dat deze trend ook daadwerkelijk iets voor je doet. Trends worden op verschillende manieren uitgevoerd, waardoor er altijd wel een item is dat bij jou past. Je moet soms alleen even goed zoeken.

Ga jij vol voor de blouses met grote kragen bijvoorbeeld en heb je voornamelijk rechte lijnen in je gezicht, dan zal een blouse met een grote ronde kraag minder flatteus zijn en jouw gezicht meer naar de achtergrond laten verdwijnen. Een blouse met een kraag met rechte vormen staat jou dan veel beter.

Let er dus goed op dat het item flatterend is en past bij jouw uiterlijke kenmerken. Dat betekent dat je ook qua trendkleuren mag beslissen om een bepaalde kleur niet te dragen, omdat die kleur niet past binnen jouw kleurenpalet met jouw mooiste kleuren.

 

Wil jij graag leren hoe je kunt zien of een bepaalde trend voor jou werkt?

Dat kan live tijdens het tweedaagse Shopweekend in Maastricht dat ik regelmatig organiseer. Tijdens deze twee dagen ga ik met een selecte groep van maximaal 4 vrouwen op pad in Maastricht. Als jouw personal shopper en styliste haal ik voor jou de pareltjes uit het rek en leer ik jou ook kijken naar wat de kleding doet met jouw lichaam en jouw gelaat. Ik voorzie je van stylingtips en denk met je mee in mogelijke combinaties.

Wil jij meer weten over dit exclusieve Shopweekend in Maastricht? Klik dan hier of stuur een mailtje naar info@eskolora.nl voor meer info en/of een kennismakingsgesprek. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

 

Tof als jij deze blog helemaal hebt gelezen. Laat me gerust weten wat je ervan vond en of het je heeft geïnspireerd. Vind ik leuk!

 

Liefs,

Stefanie

💖

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *