Blog #6 – Draag alleen zwart in deze 3 situaties

 

De feestdagen komen er weer aan. Het gros van de dames gaat weer op zoek naar de mooiste little black dress voor de kerstborrel, waar de mannen in een zwart pak zullen verschijnen. Zwart is namelijk een chique kleur en staat iedereen.

 

Ondanks deze algehele opvatting, adviseer ik eigenlijk nooit zwarte kleding. Vele mensen die mij kennen, horen mij vaak zeggen dat ze beter een andere kleur dan zwart kunnen kiezen. Als Image Consultant zie ik wat een kleur met je doet en weet ik waar ik op moet letten om dat te kunnen zien. Kleuren werken ook door je make-up heen, dus denk niet dat je het geheel hiermee opkalefatert. Dat is slechts een illusie. Zwart staat lang niet iedereen en daarom is zwart een kleur die ik mensen sneller zou afraden dan dat ik het aanraad.

 

Mijn advies is om zwart alleen, en echt alleen te dragen in de volgende 3 situaties:

  1. Als het je staat
  2. Als je een statement wilt maken
  3. Als het een dresscode/kledingvoorschrift is

1. Als het je staat

Zwart is een donkere en koele kleur die alleen mooi staat bij een wintertype. Wintertypes kom je voornamelijk tegen in Azië. De uiterlijke kenmerken van een wintertype zijn meestal donker haar, blauwe of donkerbruine ogen en een lichte huid met een koele ondertoon. Meestal is dit zo, maar niet in alle gevallen. Ook iemand met een donkere huid tint of iemand met grijs of wit haar kan een wintertype zijn. Tijdens een kleuranalyse bij een professional kun je erachter komen of jij een wintertype bent, of juist een van de andere seizoenstypes.

2. Als je een statement wilt maken

Zwart is bij uitstek de aangewezen kleur om een statement te maken. Gebruik zwart in verschillende materialen om je statement kracht bij te zetten, combineer zwart met een knalrode lipstick, draag het in combinatie met heldere kleuren of ga juist voor een zwart/wit look. Zorg dat het statement past bij jou en bij wat je wilt uitdragen. Op die manier is zwart een vorm van expressie en val je ermee op.

In geen enkel geval draag je zwart omdat dit lekker veilig is. Het is zonde om jezelf te verstoppen in deze kleur. Je bent niet voor niets hier op aarde, wat betekent dat jij gezien mag worden en dat jij dus mag stralen in jouw allermooiste kleuren.

3. Als het een dresscode/kledingvoorschrift is

Draag alleen zwart als het echt niet anders kan. Bijvoorbeeld als er op je werk een kledingvoorschrift geldt dat jij in jouw functie of misschien zelfs iedereen een zwart shirt, zwarte blouse en/of zwarte broek/rok aan moet. Hier kom je dan niet onderuit en dan zal je zwart moeten dragen. Misschien kun je dan nog kijken wat je kan/mag doen met sjaaltjes in een kleur die wel mooi bij je past, zodat het je gezicht wat frisser maakt.

Ook als je naar een feestje gaat waar de dresscode zo is bepaald dat je echt iets zwarts aan zult moeten doen, is dat de enige reden om ook daadwerkelijk iets zwarts aan te trekken (tenzij situatie 1 of 2 van toepassing is).

 

Waarom alleen in deze situaties? Om de simpele reden dat in andere gevallen zwart geen toegevoegde waarde voor je heeft en er legio andere kleuren zijn die jou veel beter tot je recht doen komen en jou veel meer laten stralen.

En dat is toch wat je wilt tijdens het kerstdiner of die kerstborrel op je werk? Als je dan ervoor kiest om je op te tutten en een mooie jurk aan te trekken, kies dan voor een jurk in een van jouw allermooiste kleuren, zodat jij de sterren van de hemel straalt. Complimenten gegarandeerd!

 

 

Vindt jij het moeilijk om te bepalen welke kleuren nu echt bij jou passen? Wil jij graag zeker weten of je mooi bent met zwart, of dat je beter voor een andere kleur kunt kiezen? In een kleur- en stijladvies kijk ik samen met jou naar de kleuren en kledingitems die goed passen bij jouw uiterlijke kenmerken. Je weet dan voortaan welke kleuren jou laten stralen en die jou fit en mooi maken.

Wanneer je deze maand (november 2020) een kleur- en stijladvies boekt, krijg je bovendien ook nog eens 10% korting. Het kleur- en stijladvies hoeft niet in deze maand plaats te vinden. Je investering is dan €447,30 ipv €497,-. Bovendien gaat de prijs per 1 januari 2021 omhoog naar €897,-. 

Lijkt jou dit wat? Dan kun je altijd een vrijblijvende call met me inplannen om kennis te maken. Stuur een mailtje naar info@eskolora.nl met je naam en telefoonnummer en dan neem ik contact met je op.

 

Tof als jij deze blog helemaal hebt gelezen. Laat me gerust weten wat je ervan vond en of het je heeft geïnspireerd. Vind ik leuk!

Liefs,

Stefanie

💖

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *