Blog #5 – Een lesje onvoorwaardelijke zelfliefde

 

Ineens drong het tot me door… Ik laat mijn eigenwaarde afhangen van hoe ik er uit zie en nog meer van de resultaten en het succes dat ik behaal.

 

 

Vorige maand kwam ik tot dit inzicht door een harde les in de praktijk. Op dat moment was dat absoluut niet tof kan ik je vertellen. Het heeft me echter wel ertoe aangezet om de dingen anders aan te pakken en belangrijker nog, anders naar mezelf te gaan kijken.

 

Mijn inzicht

Tijdens het wandelen luister ik altijd naar een podcast. Zoals meestal luisterde ik deze bewuste ochtend naar een podcast van mijn Law Of Atrraction coach Kim Munnecom. Deze podcast aflevering (#201) had ik al vaker geluisterd, maar dit keer kon ik pas écht horen wat ze zei. Het leek alsof ze het over mij had. Elk woord kwam binnen. Starend over het water rolden de tranen over mijn wangen. Ik zag eindelijk wat ik aan het doen was.

 

Mijn eigenwaarde laat ik afhangen van de successen die ik behaal en van hoe ik er uit zie.

 

Als kind was ik nooit een uitblinker. Een 7 op mijn rapport was fantastisch en een 8 uitzonderlijk. Thuis werd ik het prinsZESJE genoemd. Dat heeft erin gehakt. Onbewust heb ik in mezelf de overtuiging gecreëerd dat ik nooit een topper zou kunnen worden. Dat ik altijd net genoeg zou zijn.

 

De afgelopen jaren is mijn gewicht behoorlijk toegenomen. Dat het me niet lukt om af te vallen, ik in plaats daarvan alleen maar aankom, maakt me alleen maar onzeker. Daardoor ga ik slechter eten, wat er weer voor zorgt dat de kilo’s eraan vliegen en zo is het cirkeltje weer rond.

 

Op veel punten in mijn leven ben ik al veel minder kritisch naar mezelf, maar dit zijn toch echt nog ontwikkelpuntjes. Dingen die ik mag loslaten, om onvoorwaardelijk van mezelf te kunnen houden en me goed te voelen over mezelf.

 

Nu is mijn zelfliefde nog voorwaardelijk. Afhankelijk van hoe ik eruit zie en van de resultaten die ik met mijn bedrijf behaal (want dat is het allerbelangrijkste voor me… oké naast mijn katten dan 😉 ), voel ik me in meer of mindere mate goed over mezelf.

 

Dit heeft alles te maken met de overtuigingen en gedachten die zich in mijn hoofd afspelen, alsof ze op repeat staan.

Gedachten

Maar wat zijn die gedachten dan? Welke overtuigingen heb ik die mij zo ernstig belemmeren dat ik niet kan bereiken wat ik het allerliefste wil? Welke gedachten spelen een spelletje met mij en zorgen ervoor dat ik niet onvoorwaardelijk van mezelf kan houden?

 

Ik kreeg hier meer inzicht in tijdens de Live Q&A van de Law Of Attraction Mastery die ik sinds mei volg bij Kim Munnecom.

Op de valreep had ik een vraag ingebracht over een topic dat op dat moment speelde.

 

Vorige maand struggelde ik namelijk enorm ten aanzien van het Shopweekend in Maastricht. De ene aanmelding die ik had, had weer afgezegd en tot dan toe waren er ook geen nieuwe aanmeldingen geweest. Het Shopweekend heb ik toen uiteindelijk helaas moeten afzeggen.

 

Voor mij voelde dit enorm als falen. Ik had er zo ontzettend veel zin in en keek er enorm naar uit om met een kleine groep dames de mooiste kledingitems voor hen te scoren in de prachtige boetiekjes die Maastricht rijk is.

 

Helaas zag het er niet naar uit dat dit ging gebeuren en het verstrijken van de tijd gaf mij steeds meer een beklemmend gevoel.

 

Gedachten die door mij heen gingen waren: Wat nou als ik het weekend moet afzeggen? Al die moeite voor niets. Heb ik een fantastisch hotel gevonden dat met me wilt samenwerken, en dan kan ik het niet waarmaken. Wat nou als ze afzien van de samenwerking? Zie je nou wel, mensen zitten hier niet op te wachten. Je bent geen goede styliste. Kijk nou hoe je er zelf bij loopt. Mensen willen hier niet voor betalen. Ze vinden dit veel te duur.

 

Door deze gedachten continue in mezelf te herhalen, ging ik ze uiteindelijk ook geloven. En wat je gelooft, dat straal je uit. Je gedachten zorgen voor een bepaalde emotie. Door die emotie kun je je goed of slecht voelen. Hoe jij je voelt, straal je uit. En erger nog, je trekt daardoor meer van hetzelfde aan. Dat is hoe de Law Of Attraction werkt. Het gaat er niet om wat je denkt, of wat je zegt, het gaat erom hoe je je VOELT. Dat heb ik van Kim geleerd. En nog veel meer andere wijsheden 🙂

 

SHIFTEN van voorwaardelijke naar onvoorwaardelijke zelfliefde

Dankzij de Law of Attraction Mastery heb ik geleerd hoe ik mijn gedachten kan ombuigen, zodat ik het leven van mijn dromen kan creëren en manifesteren.

 

Sindsdien ben ik aan de slag gegaan met het ombuigen van mijn gedachten en belemmerende overtuigingen. Hiervoor heb ik een aantal tools geleerd in de Law Of Attraction Mastery en gebruik ik een aantal tricks die ik zelf al een tijdje toepaste nog bewuster.

 

Allereerst begon het met het bewustzijn dat het gaat om wie ik ben, en NIET om wat ik doe of om hoe ik eruit zie. Dat voel ik steeds meer en ik vertrouw er steeds meer op dat alles zich op het juiste moment voor mij zal ontvouwen.

 

Verder doe ik de volgende dingen om mijn gedachten te shiften van negatief en vanuit angst naar positief en vanuit vertrouwen:

 

  • Ik heb mijn verhaal herschreven. Door eerst mijn oude verhaal op te schrijven, dit bewust door te strepen en vervolgens het verhaal op te schrijven zoals ik wil dat het is, kan ik stappen in de identiteit van wie ik wil zijn en hoe ik wil dat mijn leven eruit ziet.
  • Mijn doelen maak ik kleiner, realistischer en vooral ook geloofwaardiger voor mezelf. Ik wilde minimaal 2 deelnemers aan het shopweekend. Die ene aanmelding was dus niet genoeg. Logisch dat die persoon zich uiteindelijk ook weer heeft afgemeld. Nu heb ik besloten; Ik ben blij met ELKE aanmelding en ik ga hoe dan ook met die persoon shoppen!
  • Negatieve gedachten buig ik om naar positieve gedachten met behulp van de “Choose Again methode”. Een methode die je leert in de Law Of Attraction Mastery waarbij je heel bewust gaat kiezen voor positieve en helpende gedachten.
  • Elke ochtend zing ik mijn powersongs voor mezelf in de spiegel. Nu doe ik dat nog bewuster en kijk ik mezelf daarbij diep in mijn ogen aan, zodat ik de boodschap van deze liedjes ook écht voel.
  • Ik heb voor mezelf een affirmatie opgesteld die ik elke dag (minstens 1x per dag) tegen mezelf zeg in de spiegel.
  • De wetenschap dat ik gedachten heb en dat ik ze niet ben is tenslotte ook heel helpend. Ik kan er voor kiezen mijn gedachten te geloven en mezelf toestaan me er naar te gaan voelen. Ik kan er ook voor kiezen om niet helpende gedachten te negeren en te vervangen voor positieve gedachten. Ik kies bewust voor dat laatste.

 

Wil jij ook volledig onthecht raken van al die nare gedachten die je belemmeren om te doen wat je het allerliefste wilt en die persoon te zijn die je zo graag zou willen zijn? Dat kan! Je kunt NU weer instromen in de Law Of Attraction Mastery en het leven van jouw dromen gaan manifesteren. Je kunt je aanmelden t/m zondag 11 oktober 2020 23:59 uur. Klik hier om je meteen aan te melden voor deze fantastische training. En de training is nu slechts €597,- in plaats van €997,-! Serieus echt een NO BRAINER dus!

Als je je aanmeld via bovenstaande link, krijg je van mij nog eens 2 BONUSSEN cadeau!

  • BONUS 1: GRATIS toegang tot mijn gloednieuwe cursus Knoop in je Sjaal (t.w.v. €127,-)
  • BONUS 2: toegang tot de Eskolora FM playlist op Spotify. Mijn playlist met liedjes die ik elke ochtend voor en tegen mezelf zing in de spiegel. (Onbetaalbaar!) Gaan wij voortaan samen zingen ‘s ochtends?

Heb je toch nog belemmerende gedachten of je dit nu wel zou moeten doen? Of dit wel het moment is, of vindt je het te duur?

 

Goed om jezelf dan te blijven herinneren: je hebt gedachten. Je bent ze niet!

 

Stap nu alvast in die persoon die jij graag zou willen zijn en investeer in jezelf! Je bent het waard!

 

Liefs,

Stefanie

💖

 

PS: de link naar de Law Of Attraction Mastery van Kim Munnecom is een affiliatie link. Deze link werkt alleen op de momenten dat de deuren van de training geopend zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *