Blog #10 – 3 tips voor een vrouwelijke look

 

3 tips voor een vrouwelijke look

 

Je wilt graag een vrouwelijke look. Je wordt namelijk altijd jonger geschat dan je eigenlijke leeftijd. Regelmatig wordt om je ID gevraagd ter controle van je leeftijd. Mensen nemen je niet serieus, omdat je er zo jong uitziet. Verander jouw uitstraling van meisjesachtig naar een volwassen vrouw met de 3 tips voor een vrouwelijke look. 

 

Het kan een groot compliment zijn als men je jonger schat dan dat je daadwerkelijk bent. Toch kan het je ook belemmeren wanneer mensen denken dat je veel jonger bent dan dat je bent. En dan bedoel ik niet het feit dat je telkens weer je identiteitsbewijs moet laten zien als je een fles wijn wilt kopen in de supermarkt, terwijl je al lang de 30 gepasseerd bent.

Nee, wanneer mensen je (veel) jonger schatten dan dat je eigenlijk bent, kan dat je belemmeren in je business en in je carrière. Mensen nemen je dan vaak minder serieus. Je ziet er jong uit en mensen associeren jeugdigheid nou eenmaal niet direct met ervaring en expertise. Ervaring en expertise gaat vaak gepaard met ouderdom, denk maar aan de uitspraak: hoe ouder hoe wijzer. Je kunt nog zo goed zijn in wat je doet, maar wanneer jij er jonger uitziet dan dat je daadwerkelijk bent, zul je ervaren dat je jezelf meer moet bewijzen dan iemand van jouw leeftijd die wel serieus wordt genomen.

 

Een vrouwelijke look is een gevoel

Om te worden gezien voor de expert die je bent, is wat je uitstraalt bepalend. Je uitstraling is een grote factor waarmee je het beeld dat anderen van je hebben kunt beïnvloeden.

Wat jij uitstraalt is een gevoel dat jij van binnen hebt. Dat gevoel breng je over op een ander.

Om dat gevoel te krijgen van de volwassen vrouw die je bent, is het belangrijk dat je ook vrouwelijk bent en dat je je vrouwelijk gedraagt.

Het werkt van buiten naar binnen en weer naar buiten, als een oneindig proces. Vrouwelijk zijn = je vrouwelijk voelen = vrouwelijk zijn.

Jeugdigheid of een vrouwelijke look

Die vrouwelijke uitstraling krijgen, kan soms erg lastig zijn als je niet weet waar te beginnen. Een dubbel gevoel kan hierin ook parten spelen. Wij vrouwen voelen ons namelijk vaak ook gevleid als men ons jonger inschat dan dat we zijn. In onze huidige maatschappij is jeugdigheid een van de schoonheidsidealen voor de vrouw. Bang om die jeugdigheid te verliezen, houden we vaak vast aan patronen uit onze jongere jaren. Je blijft hangen in lieflijke kleurtjes of loopt na 30 jaar nog steeds op dezelfde sneakers als in je studententijd.

Ergens wil je graag dat mensen zien wat je waard bent, terwijl je tegelijkertijd je jongere ik niet los kunt laten. Wil jij volwassen overkomen, dan grow up and get rid of it!

3 tips voor die vrouwelijke look

Wanneer je alle meisjesachtige dingen uit het verleden los laat, komt er ruimte voor de jij van deze tijd. De volwassen vrouw in jou mag en kan gezien gaan worden. Door jezelf een vrouwelijke look aan te meten, kun jij die uitstraling creëren die je graag wilt.

Om een vrouwelijke uitstraling te krijgen, kun je de volgende 3 tips toepassen:

1. Kies voor een vrouwelijke kledingstijl

Voeg in je look vrouwelijke kleding en accessoires toe die jouw vrouwelijkheid benadrukken. Denk daarbij aan soepele stoffen en speelse vormen. Kies kleding die je vrouwelijke vormen laat zien en maak het af met opvallende sieraden en mooie sjaaltjes. Je hoeft niet enkel te gaan voor een vrouwelijke kledingstijl. Niemand heeft maar 1 stijl. Combineer jouw eigen stijl met kleding die kenmerkend is voor een vrouwelijke kledingstijl om jouw eigen vrouwelijke look te creëren.

2. Val op met de juiste kleuren

Denk in je kleurgebruik goed na over wat je wilt uitstralen. Neutrale kleuren maken dat je minder opvalt, maar kunnen wel serieuzer ogen. Pasteltinten hebben een zachte uitstraling en kunnen vaak lieflijk en kinderlijk overkomen. Heldere accentkleuren kunnen je meer pit geven en doen opvallen. De juiste balans hierin vinden is de sleutel voor de juiste vrouwelijke look die bij jou past.

3. Make-up en nagellak

Maak gebruik van make-up en een kleurtje op je nagels. Dit geeft je niet alleen een verzorgde en vrouwelijke uitstraling, het laat je je ook krachtiger voelen. Hiervoor hoef je absoluut niet je hele gezicht te plamuren met 6 lagen make-up. Als je het niet gewend bent om make-up te dragen, begin dan eens met een mascara of een lippenstift in een kleur die comfortabel voor je voelt. Je zult zien dat je uitstraling hierdoor al heel snel verandert en je gaat je daardoor ook vrouwelijker voelen.

 

Wanneer je de 3 tips voor een vrouwelijke look toepast, zal je een duidelijk verschil gaan merken in hoe je overkomt op anderen en daardoor ook in hoe je jezelf voelt. Daardoor ga je je als vanzelf ook weer vrouwelijker voelen. Wanneer jij je vrouwelijker voelt, straal je dat weer uit.

Je hoeft geen mega grote veranderingen aan te brengen. Begin met kleine stapjes die voor jou goed voelen. Wanneer je de effecten merkt, zal je vanzelf deze positieve verandering doorzetten.

 

Gratis Outfit Checklist

Wanneer je bewust verandering aan wilt brengen in je look, kan de Outfit Checklist je hierbij helpen. Binnen 1 minuut zie je in een oogopslag wat jij aan jouw outfit kunt toevoegen of weglaten om de look te creëren die jij voor ogen hebt. De Outfit Checklist kun je hier GRATIS downloaden.

 

Tof als jij deze blog helemaal hebt gelezen. Laat me gerust weten wat je ervan vond en of het je heeft geïnspireerd. Vind ik leuk!

 

Liefs,

Stefanie

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *